Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

U mikira bych se pro ban taky přimlouval. Ale ne kvůli jeho názorům, ale kvůli tomu, že fakt přispívá snad do každého tématu a velice často absolutně offtopic. Prostě píše příspěvek, jen aby něco napsal. A dost často do toho míchá covid, aby rozdmýchal diskuzi.

Každopádně je vtipné, že opět nepochopil vůbec nic - viz proč Dánsko chce končit s opatřeními. Vytáhne si jen nadpis, ale dál nečte :D 

@Vojta Slezsko: Prasátko lma už považuju za takového maskota cestujlevne :D 

Edit. Každopádně teď očekávejte hysterickou reakci od mikira. Něco o kastách a nadlidech, atd. 

0 Citovat

tbu napsal(a):

... je tu někdo, komu přijdou mikirovo příspěvky přínosné?

Považuju za přínosné, nechat tu prostor různým názorům.

0 Citovat

Vojta Slezsko napsal(a):

[citace="tbu"]

... Přimlouvám se u admina, aby mu alespoň na čas zablokoval účet.

Nesmysl, na to máte funkci ignorovat uživatele. Nechápu, že všichni, co jej tady vehementně kritizují a snaží se racionálně argumentovat na jeho snůšky blábolů, raději nevyužívají tuto funkci. Chápal bych ty diskuze a přesvědčování v případě, že by to někam vedlo, ale s blbým a zatvrzelým dědkem prostě pohnout nelze. Já jsem tam hned od začátku téhle funkcionality zařadil trio mikir, MIGUEALS a pak tu lopatu, co si nemyje ruce, teď nevím nick, a CL je hned o něco vlídnější. 

[/citace]

Zablokovat nepomáhá, protože tu pak na něj reaguje spousta dalších a plevelí se to stejně, někdo ho i cituje :-)

0 Citovat

Hlavně je pitomé, že se objevuje v seznamu diskusí jako poslední příspěvek. Pak jako Floodlandovi mi to nedá podívat se, co zase plácá za voloviny. 

0 Citovat

Ono by to v tom seznamu témat chtělo vymyslet, aby skryté uživatele buď ignoroval úplně (tj. 0 nových) nebo aby se zobrazoval jako např. 5 nových + 3 skryté

0 Citovat

Nejsem imrvére přihlášený, aby mi šlo všechny ty nesmysly co jsou pořád dookola od jedné osoby napříč všemi vlákny  ignorovat :-( Potom když chce člověk něco přečíst, či zjistit odpověď na svůj dotaz, aby šel třeba i o několik stránek postupně zpět a hledal.

Taky bych se přimluvil za nějaké omezení, dejme tomu i na 24hod - pro některé je to strašná doba, nic "přínosného" nemoci naťukat do diskuze . Třeba "veřejným hlasováním" - když vidím že přibylo (po mém přihlášení) u příspěvků "nahlásit" - mohlo by to být i u přispívajícího. Nemuselo by jít o zablokování účtu, pouze fóra, či příspěvků do něj.

0 Citovat

Jenže vymyslet to s tím seznamem tak, aby to dávalo smysl není jednoduchý. Už takhle je tam vidět, kdo napsal poslední příspěvek bez ohledu na to, jestli je skrytý a nebo ne. A pokud budeme ignorovat skryté uživatele, tak tam zase může být nový příspěvek, který bude jenom reakcí na skrytého uživatele. Ideálně bych zvýraznil vlákna, kde došlo od minulé návštěvy k aktivitě, pokud tou aktivitou není příspěvek od skrytého uživatele. Zajímavý, jak jeden uživatel může rozhodit jinak normálně fungující diskuzní fórum. 

0 Citovat

Systém disliků nezní špatně. Každý příspěvek by měl svůj counter (bez možnosti odebírání) a po dosažení určitého počtu (např. 5) by došlo k automatickému smazání příspěvku. Tohle by mohlo docela rychle pročistit i stávající zaplevelené diskuze. 

0 Citovat

Jako se vsi uctou k mikirovi musim nezaujate uznat, ze v dobach, nez zacal tohle forum plevelit, tak jsem na CL chodil pravidelne a rad a melo to tady celkem slusnou uroven, s jeho prichodem kvalita sla docela dolu - jednak (nemyslim si ze schvalne) rozbiji temata svymi nesouvislymi prispevky a druhak na nej spousta militantnich diskuteru potom velmi agresivne reaguje (i ti co pred jeho prichodem byvali v pohode a konstruktivni) a tim padem dal snizuje jakoukoliv informativni hodnotu danych threadu.

Moje frekvence navstev se zmenila z 1x za hodinu na 1x za tyden - mozna to ale pritahuje jiny druh diskuteru a revenues z reklam ma Dave vetsi :D

0 Citovat

I když ho mám ve skrytých, dovolím si OT: Teoretický dotaz: Jaká je teplota moře na Kanárech v srpnu.

  • Odpověď Mikira jako znalce Kanárů:
  • okluzní fronta: 356-42, 359-44, 360-30, teplá fronta: 350-38, 345-34, 341-33, výška, tlak, teplota, rosný bod: 570-954-7, 6-3, 6 2.760-725-9, 9-14okluzní fronta: 356-42, 359-44, 360-30, teplá fronta: 350-38, 345-34, 341-33, výška, tlak, teplota, rosný bod: 570-954-7, 6-3, 6 2.760-725-9, 9-14. Teplota moře je 23 stupňů. okluzní fronta: 356-42, 359-44, 360-30, teplá fronta: 350-38, 345-34, 341-33, výška, tlak, teplota, rosný bod: 570-954-7, 6-3, 6 2.760-725-9, 9-14okluzní fronta: 356-42, 359-44, 360-30, teplá fronta: 350-38, 345-34, 341-33, výška, tlak, teplota, rosný bod: 570-954-7, 6-3, 6 2.760-725-9, 9-14.
  • A to je jen jedna z jeho neřesti.
0 Citovat

jo ,ale z dublinu tam lita rajenér za 5 euro ,mohli by litat i z corku ,ale nastesti jsem ridil kamion ,tak si tam dojedu i do dublinu ,ne jak ti dnesni mladi ti se boji vzit volant do ruky ,a v karantene nebudu a hadr na hube mit taky nebudu!

0 Citovat

Na tu snusku hysterie vuci me uz neminim reagovat tbu mam v ignoru Vojta Slezko taky ,Jardu jsem pridal taky  zatim jsem to moc nepouzival ,ale bude asi dobre pridat dalsi experty co zadaji mou blokaci ,pro urazeni nikoho do ignoru nedavam ,na to jsem prilis hrdy , jednou jste si vytvorili tema Covid vseobecne aby se neplevelily ostatni temata to dodrzuju a naopak prispivam k tematum 

Stejne me ctete tajne i kdyz me mate v ignoru  Polozim jen jednu otazku proc na me utocite a chcete aby me blokli ,kdyz to same delate vy  kdo ma cist porad dokola o tom, ze tolik a tolik lidi zemrelo  ,kdo ma cist porad dokola ze hadr na hube je dulezity ,kdo ma cist ze ockovani je dulezite ,,zrovna vcera jsem cetl jak nejaka rodina byla komplet naockovana a babicka ktera byla taky naockovana  se od nich nakazila takze pres ockovani bylii pozitivni a ona to od nich chytla  a zemrela Jenze to slyset nechcete  takove pripady jsou tabu 

Vetsinou reaguju na neco na co mam opacny nazor jenze to se asi nesmi Sam tady dam treba ty odkazy z novinek  Jiste nadpis je vetsinou nadneseny ,ale to je normalni a spoustu reakci je pak v diskuzi normalnich tak proc tady jsou vetsinou hystericke ?

Chapu ze je tady spousta mladych i majetnych co byli zvykli litat hodne mimo Evropu a jsou cim dal vic nastvanejsi ,,ale panove ja jsem 64 lety chlap co me neco za sebou zivil se rukama snadno jsem  nikdy k penezum  neprisel  a ovci a poslusneho prikyvovace co stahne ocas mezi nohy nasadi si hadr na hubu a zajde se naockovat  ze me fakt neudelate  

A jestli nekomu nestaci ze si me muze dat do ignoru a nebude reagovat tak je podle me proste blbec co mu jde jen o to me vyprovokovat k napsani nazoru aby se pak mohl pridat k tem co do me siji  

Jestli je uroven cestuj levne nizsi nez pred 5 lety co jsem tu zacal chodit to nevim ani mi neprislusi to posuzovat ,ale rozhodne me nebudou soudit takovi  co neumi prijmout jine nazory a jestli si nekdo mysli ze se zblaznim, kdyz tady nejaky cas nenapisu nic  tak je na omylu  Stejne me prispevky prinaseji oziveni , coz zrejme zavistivci neprekousnou  Tak preju hezky vecer  

0 Citovat

Bla bla bla

0 Citovat

Mikir je spíše kořením zdejšího fóra, kdyby sem nechodil tak zkouknu pár zajímavých cestopisu (to jsem dělal s chuti i kdysi, když jsem tu nebyl zaregistrovaný), nějaké letenkarske akce (kterých je všude možně jinde plná řiť a kdybych par hodin denně věnoval brouzdání na stránkách FR a ostatních tak jsem taky schopen nahazovat akce, až se směju když mám třeba tři dny koupeny nizkonaklad a pak se to objeví s velkou slávou tady nebo jinde, tím CL neznevazuji, jen ať v tom pokračuje dále).

V podstatě je tady 30-40 aktivních uživatelů, schopnych poradit a podělit se s cestovatelskými zkušenostmi, dalsich 10 lidí, co si tu z toho pod různými nicky dělá prdel a pak sem tam nějaký nezkušený člověk, co se ptá na cicoviny dohledatelné na googlu. Takže určitě bych jako správný neviděl způsob, kdyby stačilo pár disliku na zneviditelnění příspěvků určitého pro pár lidí nepohodlného usera (ať Mikira nebo kohokoli jiného).

 

0 Citovat

Chudák Flégr a covidhysterici, už jim do toho začínají házet vidle i média:-)

Deltu zvládá většina bez příznaků, covid u hospitalizovaných je i náhoda

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_misl

 

0 Citovat

 V zime bude situace s velkou pravdepodobnosti opet horsi, a to i pro ockovane (ale cim vic mladych se promori v lete, tim pak lepsi tj. soucasna omezeni nejspis prinesou celkove vic umrti), ale klicova veta z toho clanku zustane platna:

"Prakticky u všech, včetně mladších ročníků, šlo o případy spojené s dalšími chronickými onemocněními."

Tj. "ruska ruleta" to bude spis jen pro tyto a ty se spatnou imunitou, a to s o mnoho radu nizsi pravdepodobnosti.

Dalsi dulezite vety, ktere ukazuji pravdepodobny vyvoj jsou tyto (i kdyby to platilo jen z casti):

"Ukazuje se totiž, že nákazu mohou v podstatě stejnou měrou přenášet jak neočkovaní, tak očkovaní. Navíc očkovaným, leč stále rizikovým lidem účinnost vakcín v čase klesá. Podle některých studií už po pěti až šesti měsících od uzavření očkování – tedy většinou po druhé dávce."

I pres tyto nevesele predpoklady je jedina rozumna moznost naucit se s covidem zit. Smrt k zivotu patri a holt pri epidemiich se vzdy umiralo a umirat bude (je jedno, jestli s ci na nemoc nebo omezeni pece, hladomor atd.) Akorat moderni civilizace ztratila selsky rozum a mysli si, ze poruci vetru, desti a vubec cele prirode a zapomina, ze jsme stale jeji soucasti.

0 Citovat

@Libor_S: No a co třeba se prostě přeočkovat každý rok tak jako to bylo předtím s chřipkou? Mně to předtím nedělalo problém nechat se každý rok naočkovat na chřipku, tak nemám problém ani teď s covidem.

Přenáší mě upřímně moc nezajímá, pokud to přenesu na někoho, kdo to pak chytne a bude mít problém, protože nebyl očkovaný, tak to byla jeho volba. Pokud nepůjde o případ, kdy se dotyčný jedinec nemohl nechat naočkovat například kvůli nějakému autoimunitnímu onemocnění.

0 Citovat

Klidne at se preockovava kazdy, kdo chce nebo to bude mit doporucene od lekare treba i po 9 mesicich. Casti z nich ale nemusi pomoci ani takto caste ockovani. Pokud by preockovani bylo vynucovane u vsech stejnym stylem jako ted ockovani tj. omezenim platnosti treba na rok a pak zachazet s lidmi jako neockovanymi, byla by to hloupost a svinarna.

S 2. odstavcem souhlas. To jsem tu psal vickrat jako argument svedkum covidovym. Jen by mohl byt problem, pokud by se zahlcovaly nemocnice, coz ale u nas diky promoreni covidem a kapacite nemocnic nejspis nehrozi, pokud neprijde varianta obchazejici vyrazne imunitu proti dosavadnim variantam. V jinych zemich to byt problem muze. Pravdepodobnejsi ale bude, ze omezeni pro cestovani v mnoha zemich nastane i pri pouhem rustu nemocnych a umrti v zime i bez zahlceni nemocnic.

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

I pres tyto nevesele predpoklady je jedina rozumna moznost naucit se s covidem zit. Smrt k zivotu patri a holt pri epidemiich se vzdy umiralo a umirat bude (je jedno, jestli s ci na nemoc nebo omezeni pece, hladomor atd.) Akorat moderni civilizace ztratila selsky rozum a mysli si, ze poruci vetru, desti a vubec cele prirode a zapomina, ze jsme stale jeji soucasti.

+1

atd:

S přeočkováním problém nemám i kdyby se to mělo platit (na chřipku chodím už x-let) navrch už teď některé země viz. Rakousko dali najevo ,že očkování budou uznávat pouze po určitou dobu.

Problém mám a velký s tím ,proč bych měl jako očkovaný povinně nosit respirátor/roušku ?? Navrch v situaci kdy v nemocnici leží pár desítek lidí . Zlatý Maďarsko tam mají rozum !

Podzimu se docela obávám ,ten vocas ze supersár je schopnej všeho ..

0 Citovat

Vojta Slezsko napsal(a):

jo ,ale z dublinu tam lita rajenér za 5 euro ,mohli by litat i z corku ,ale nastesti jsem ridil kamion ,tak si tam dojedu i do dublinu ,ne jak ti dnesni mladi ti se boji vzit volant do ruky ,a v karantene nebudu a hadr na hube mit taky nebudu!

s dublinu, s dublinu!! :D

0 Citovat

@lma: Tak co tu ještě děláš, když je Maďarsko tak skvělý?

0 Citovat

Obáváš se opatření, nebo dalších tisíců mrtvých? 

Ad přenos na neočkované. Staří lidé mají obvykle slabší imunitu. Takže očkování ztrácí účinnost rychleji a výrazněji než u mladých. Ale vnímám, že u popíračů zájem o zdraví a životy druhých se blíží k nule. A tom je celý ten spor. Někomu na ostatních záleží a dobrovolně se omezuje, druhý to bere fatalisticky a třetí je zmrd, co se raduje.

0 Citovat

mikir napsal(a): Chapu ze je tady spousta mladych i majetnych co byli zvykli litat hodne mimo Evropu a jsou cim dal vic nastvanejsi ,,ale panove ja jsem 64 lety chlap co me neco za sebou zivil se rukama snadno jsem  nikdy k penezum  neprisel  a ovci a poslusneho prikyvovace co stahne ocas mezi nohy nasadi si hadr na hubu a zajde se naockovat  ze me fakt neudelate  

„Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. Těmto lidem, a je to polovina národa, uniká mnohotvárnost a mnohoznačnost světa, a co z tohoto světa v jejich očích zbývá, lze rozdělit na celkem jednoduché, většinou protipólné elementy. Někdy se tomu říká černobílé myšlení."

Cyril Höschl, Karolinum, 1991

 

0 Citovat

Volba živit se rukama nebo hlavou je, mikire, na každém. A je dost podstatné ne, kolik hodin měsíčně děláš, ale co a jak. S minimální hodinovkou, ajťáka ani manažera nedoženeš, i kdybys pracoval 20 hodin denně. Na druhou stranu ti můžou jen smutně koukat na gáže špičkových sportovců.

0 Citovat

Michale, Mikir se nikdy neživil rukama.Sice tady pořád plácá, kolik má odpracovaných let, ale to už nikdo nebere vážně. Jeho životním maximem je jízda na kruhaci v protisměru a rozjíždění se na trojku.

0